Kakao ir ne tikai veselīgs, bet arī garšīgs dzēriens, ko var pagatavot dažādos veidos. Tā pagatavošanā ir svarīgi ņemt vērā vairākas nianses, lai iegūtu perfektu garšu un aromātu.
Pirmkārt, lai iegūtu vislabāko rezultātu, izvēlieties kvalitatīvu kakao pulveri. Pievērsiet uzmanību zīmoliem ar augstu kakao pupiņu saturu un bez pievienotā cukura.
Otrkārt, kakao bāze var būt dažāda: piens, ūdens vai pat augu izcelsmes alternatīvas. Ja vēlaties pagatavot bagātīgāku dzērienu, izmantojiet pilnpienu vai piena un saldā krējuma maisījumu. Turklāt pirms piena lietošanas noteikti to nedaudz uzsildiet – tas palīdzēs izvairīties no gabaliņu veidošanās.
Trešā nianse ir proporcijas. Standarta receptē ir iekļauta viena ēdamkarote kakao pulvera uz 200 ml šķidruma. Ja vēlaties intensīvāku garšu, pievienojiet nedaudz vairāk. Neaizmirstiet par cukuru. Tā daudzums var mainīties atkarībā no jūsu vēlmēm. Parastā cukura vietā var izmantot medu, kļavu sīrupu, lai iegūtu dabīgāku garšu.
Lasi vēl: Veiksmīgākās zvaigžņu zīmes: kam veicas vienmēr un visur, arī tad, kad cerību tikpat kā nav
Kakao gatavošana sākas ar kakao pulvera un cukura maisījumu, kam pievieno nelielu daudzumu silta šķidruma. Tas palīdzēs izvairīties no gabaliņu veidošanās. Tad pakāpeniski pievieno atlikušo šķidrumu, turpinot maisīt. Neaizmirstiet pievienot šķipsniņu sāls – tā izcels šokolādes garšu. Dzērienam var pievienot vaniļu, kanēli vai citas garšvielas pēc garšas.
Lasi vēl: Veiksmīgākās zvaigžņu zīmes: kam veicas vienmēr un visur, arī tad, kad cerību tikpat kā nav
Visbeidzot, pasniedziet kakao karstu, dekorējot ar putukrējumu vai rīvētu šokolādi, lai tas būtu īpašs kārums. Pieredze rāda, ka ar mīlestību un uzmanību sagatavots kakao būs ne tikai garšīgs, bet arī sildošs dzēriens aukstiem vakariem.